Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΕΣΤΑ Ενα ατέλειωτο πανηγύρι στήθηκε στην Ισπανία, με αφορμή τη φιέστα για τη γιορτή του Αϊ-Γιάννη, Σαν Χουάν στα καστιλιάνικα. Στο γραφικό κέντρο της Μενόρκα, στη διάσημη Σιουταντέγια («ακρόπολη»), το πλήθος επιδοκιμάζει και απαθανατίζει με τις κάμερες έναν καβαλάρη ντυμένο με παραδοσιακή στολή, που συμμετέχει στα δρώμενα: στη Μενόρκα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, η παράδοση θέλει τους εκπροσώπους των διάφορων τάξεων- ευγενείς, ιερείς, εμποροτεχνίτες και αγρότες- να παρελαύνουν έφιπποι τη νύχτα του Αϊ-Γιαννιού, στις πλατείες της πόλης.

Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΕΣΤΑ Ενα ατέλειωτο πανηγύρι στήθηκε στην Ισπανία, με αφορμή τη φιέστα για τη γιορτή του Αϊ-Γιάννη, Σαν Χουάν στα καστιλιάνικα. Στο γραφικό κέντρο της Μενόρκα, στη διάσημη Σιουταντέγια («ακρόπολη»), το πλήθος επιδοκιμάζει και απαθανατίζει με τις κάμερες έναν καβαλάρη ντυμένο με παραδοσιακή στολή, που συμμετέχει στα δρώμενα: στη Μενόρκα, όπως και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, η παράδοση θέλει τους εκπροσώπους των διάφορων τάξεων- ευγενείς, ιερείς, εμποροτεχνίτες και αγρότες- να παρελαύνουν έφιπποι τη νύχτα του Αϊ-Γιαννιού, στις πλατείες της πόλης. (RΕUΤΕRS/ ΕΝRΙQUΕ CΑLVΟ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk