Ετοιμάζουν χάπι για το τζετ λαγκ

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ ανακάλυψαν μια ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα χάπι που θα εξαφανίζει τα συμπτώματα του τζετ λαγκ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ορμόνη κορτιζόλη παίζει κεντρικό ρόλο στον συγχρονισμό των κιρκαδικών ρυθμών του ανθρώπου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης κορυφώνονται στις 8 το πρωί και στη συνέχεια…

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ ανακάλυψαν μια ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο «βιολογικό ρολόι» του οργανισμού και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα χάπι που θα εξαφανίζει τα συμπτώματα του τζετ λαγκ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ορμόνη κορτιζόλη παίζει κεντρικό ρόλο στον συγχρονισμό των κιρκαδικών ρυθμών του ανθρώπου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης κορυφώνονται στις 8 το πρωί και στη συνέχεια μειώνονται σταδιακά για να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις 4 τα ξημερώματα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν προσαρμοστούν τα (μέγιστα και ελάχιστα) επίπεδα της κορτιζόλης είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η βιολογική ισορροπία στο σώμα και στον εγκέφαλο και έτσι να ξεπεραστούν οι συνέπειες του τζετ λαγκ. Ετσι θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα χάπι που θα κάνει αυτή την προσαρμογή και οι ταξιδιώτες θα το παίρνουν ένα 24ωρο προτού ταξιδέψουν ώστε να μην αντιμετωπίσουν τζετ λαγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk