* Αstellas Ρharma: Στην εξαγορά της ΟSΙ Ρharmaceuticals αντί του ποσού των 4 δισ. δολαρίων σε μετρητά προχωρεί η φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να κερδίσει πρόσβαση σε φάρμακα κατά του καρκίνου. Η Αstellas Ρharma αύξησε κατά 11% την αρχική της προσφορά, δίνοντας πλέον 57,50 δολάρια ανά μετοχή της ΟSΙ Ρharma, δηλαδή με premium 55% σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής στις 26 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την επιθυμία της να εξαγοράσει την ΟSΙ.

* LG Εlectronics: Αύξηση 3,7% στις πωλήσεις και 2,6% στα λειτουργικά κέρδη παρουσίασε η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρονικών προϊόντων και της τεχνολογίας για το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Οι ενοποιημένες πωλήσεις της LG Εlectronics ήταν 13,7 τρισ. γουόν (11,9 δισ. δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη ήταν 529 δισ. γουόν, 462 εκατ. δολάρια. Η LG Εlectronics αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο του 2010, λόγω της επερχόμενης παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και της έναρξης της περιόδου αιχμής στον τομέα των κλιματιστικών. Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρουσιάζει νέα προϊόντα σε βασικές κατηγορίες, όπως τα «smart phones», να επενδύει εντατικά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης και στην προώθηση πωλήσεων.

* Lowe΄s Ιnc: Ανοδο κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο οι προβλέψεις της για το επόμενο τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η Lowe΄s ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 489 εκατ. δολάρια από 476 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,7% και διαμορφώθηκαν σε 12,4 δισ. δολάρια ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν για τουλάχιστον 12 μήνες ενισχύθηκαν 2,4%. Για ολόκληρο το έτος εκτιμά ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν μεταξύ 1,37 και 1,47 δολάρια ανά μετοχή.

* ABB: Στην αύξηση του μεριδίου που κατέχει στη μονάδα του ΑΒΒ Ltd., στην Ινδία, ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει ο όμιλος ενέργειας και αυτοματισμών. Για τον σκοπό αυτόν θα προσφέρει στους μετόχους της ΑΒΒ Ltd. 900

ινδικές ρουπίες ανά μετοχή προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό του από περίπου 52% σε 75%. Στόχος της επένδυσης είναι η προώθηση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της ΑΒΒ στην Ινδία, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η συνολική αξία της συναλλαγής στην τιμή της προσφοράς διαμορφώνεται σε περίπου 965 εκατ. δολ.