Για υπεξαίρεση ποσού 500.000 ευρώ συνελήφθη στη Μάλτα ο κ. Δημήτρης Δρόσος. Ο 42χρονος επιχειρηματίας, γνωστός από το πέρασμά του από τις ομάδες μπάσκετ Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, διατηρεί διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων με έδρα τη Μάλτα, ονόματι Gold Victory. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή Μalta Lottery and Gamimg Αuthority ζήτησε από τον κ. Δρόσο να προσέλθει σε αυτήν για δύο λόγους: πρώτον, για να διευκρινίσει τα περί της οικονομικής δραστηριότητάς του και, δεύτερον, να καταθέσει εγγύηση 75.000 ευρώ έναντι των υποχρεώσεών του, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, προς πελάτες του. Καταβάλλοντας την εγγύηση θα μπορούσε να εξέλθει από τη χώρα.
Η συγκεκριμένη Αρχή, ενώπιον της οποίας προσήλθε ο κ. Δρόσος το περασμένο Σάββατο, του έδωσε προθεσμία ως το μεσημέρι της Δευτέρας για την κατάθεση της εγγύησης. Καθώς όμως η Ανεξάρτητη Αρχή είχε δεσμεύσει και τα περιουσιακά του στοιχεία, ο κ. Δρόσος δεν μπορούσε να το πράξει και κρατήθηκε από τις Αρχές της Μάλτας. Κατά πληροφορίες, ο κ. Δρόσος φέρεται στη συνέχεια να επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους υγείας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου φρουρείται.
Ο βίος και η πολιτεία του 42χρονου κ. Δρόσου στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Γεννηθείς στην Πάτρα, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή. Αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες της Αχαΐας, αλλά ένας τραυματισμός στους χιαστούς δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Απέκτησε δίπλωμα προπονητή, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ομάδες μικρών κατηγοριών και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Στουτγάρδη όπου εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Στη Γερμανία, του προτάθηκε να γίνει αναλυτής αγώνων ποδοσφαίρου (broker) σε εταιρεία στοιχημάτων. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα ίδρυσε τη δική του εταιρεία στοιχημάτων, τη WinΒet, ενώ διατηρεί και την προαναφερθείσα εταιρεία Gold Victory με έδρα τη Μάλτα.
Με το μπάσκετ ασχολήθηκε πρώτη φορά με την ομάδα του Αλίμου. Στη συνέχεια ενεπλάκη στα διοικητικά του Σπόρτιγκ (2006-2007), ανεβάζοντάς τον στην Α1 κατηγορία. Τον παράτησε όμως «στα κρύα του λουτρού» για να αναλάβει την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Σπόρτιγκ να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο όμως επίσης αποχώρησε αφήνοντας απλήρωτους τους παίκτες και οδηγώντας τον στα πρόθυρα της διάλυσης. Φημολογείται, χωρίς όμως να έχει καταγγελθεί επωνύμως από κάποιον μπασκετμπολίστα, ότι κατά τη διάρκεια του περάσματός του τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον ΠΑΟΚ, ο κ. Δρόσος υποχρέωνε τους αθλητές των εν λόγω ομάδων να βάζουν στοιχήματα μέσω των εταιρειών του.
