Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη

Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης.

Λαχανικά και φρούτα  αντί για ασπιρίνη | tovima.gr

Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.

Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης. Σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνων διαθέτοντας αυξημένα επίπεδα σαλικυλικών. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές, για να μπορέσει ο άνθρωπος να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευεργετικές ουσίες, θα πρέπει τα λαχανικά και τα φρούτα που θα καταναλώνει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας στις οποίες γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα των σαλικυλικών.

Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αποτελεσματικότερη δράση απέναντι στον καρκίνο απ΄ ό,τι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά είδη τροφών, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόνιμο αντικείμενο έρευνας και προτείνονται συνεχώς ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk