Τ α νιάτα ( Ρόκο Λένι Ούκιτς ) αποδείχθηκαν… ακριβούτσικα, ωστόσο τα τιμημένα γηρατειά ( Ρόντρικ Μπλέικνι ) έχουν πιο λογικές απαιτήσεις και έτσι ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση κοινοτικού πόιντ γκαρντ για να πλαισιώσει τον πολυπόθητο αμερικανό σουπερστάρ Τζανίρο Πάργκο, δείχνει να προκρίνει τη λύση του πρώην παίκτη του Ηρακλή και του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μου-Μου»- προσωνύμιο που ακολουθεί τον 31χρονο Μπλέικνι από τα κολεγιακά χρόνια του στις ΗΠΑ- θα βρίσκεται αύριο στη Βουλγαρία, όπου τον περιμένει η έκδοση του καινούργιου διαβατηρίου του και η πρόσκληση της Εθνικής Βουλγαρίας να την ενισχύσει στην προσπάθειά της να προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας (η 16η θέση θα κριθεί μέσω προκριματικού γύρου).
Οι απαιτήσεις του Μπλέικνι, ο οποίος ως Κοινοτικός μπορεί να βρει δουλειά σε αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας, αγγίζουν τις 800.000 δολάρια (580.000 ευρώ), ποσό που δεν θα δυσκολέψει ιδιαιτέρως τον Ολυμπιακό, ενώ αν ευοδωθεί η συμφωνία, ο έμπειρος γκαρντ θα έχει την ευκαιρία να… στοιχηματίζει στους αγώνες Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού με τον επιστήθιο φίλο του Μάικ Μπατίστ (σε παλαιότερες μονομαχίες τους ο ηττημένος συνήθως πλήρωνε το δείπνο). Οσο για τον 23χρονο γκαρντ Ρόκο Λένι Ούκιτς, το 1,3 εκατ. ευρώ που ζήτησε η Μπαρτσελόνα για να τον αποδεσμεύσει κρίθηκε υπερβολικό από τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ως την ερχόμενη Δευτέρα θα περιμένουν την απάντηση του άσου των Χόρνετς Τζανίρο Πάργκο, ο οποίος παντρεύτηκε χθες και ουδείς γνωρίζει αν είναι έτοιμος για το υπερατλαντικό ταξίδι. Ισως να τον πείσουν τα 3 εκατ. δολάρια (2,2 εκατ. ευρώ) που του προσφέρουν οι Ερυθρόλευκοι ετησίως!
Εν τω μεταξύ ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έγινε περιζήτητος μετά τη σπουδαία εμφάνισή του στον πέμπτο τελικό της Α1 Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, εξετάζει σοβαρά και τις τέσσερις προτάσεις που του έχουν κατατεθεί (ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος, Μαρούσι), ωστόσο αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει προβάδισμα για την απόκτησή του η Ενωση, που μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Δημήτρη Δρόσο.
