Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ Και νέες εισροές στα μετοχικά εσωτερικού Σε 12.334,6 δισ. δρχ. διαμορφώθηκε την τελευταία ημέρα της εβδομάδας που πέρασε το συνολικό ενεργητικό της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζοντας από την αρχή του έτους άνοδο της τάξεως του 36%. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας, τα 12.072,3 δισ. δρχ. είναι επενδεδυμένα σε αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε 12.334,6 δισ. δρχ. διαμορφώθηκε την τελευταία ημέρα της εβδομάδας που πέρασε το συνολικό ενεργητικό της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζοντας από την αρχή του έτους άνοδο της τάξεως του 36%. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας, τα 12.072,3 δισ. δρχ. είναι επενδεδυμένα σε αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και τα 262,3 δισ. δρχ. σε αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού.


Το ενεργητικό των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού διαμορφώθηκε στα 5.124,2 δισ. δρχ. σημειώνοντας έναντι του κλεισίματος της προηγούμενης εβδομάδας αύξηση κατά 393 δισ. δρχ. περίπου. Παρά τη νευρικότητα που παρατηρείται στη Σοφοκλέους, οι διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών δεν περιόρισαν σημαντικά την κινητικότητα των κεφαλαίων, ειδικότερα προς την κατηγορία των μετοχικών εσωτερικού, τα μερίδια των οποίων από την αρχή του έτους παρουσιάζουν άνοδο που ξεπερνά το 211%. Τέλος, το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων διαχείρισης διαθεσίμων εσωτερικού διαμορφώθηκε στα 4.647,3 δισ. δρχ. σημειώνοντας πτώση κατά 84 δισ. δρχ. περίπου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version