Στον Στίβεν Μνουσίν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και επενδυτή στο Χόλιγουντ, αναμένεται ότι θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η ανακοίνωση της τοποθέτησης του βετεράνου της Wall Street στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της νέας αμερικανικής κυβέρνησης ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο Μνουσίν ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Φαίνεται να έχει επιλεγεί μεταξύ άλλων υποψηφίων, όπως ο πρόεδρος της JPMorgan Chase Τζέιμς Ντάιμον, αλλά και ο Τζεμπ Χένσαρλινγκ, Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που προεδρεύει στην επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.

Ο Μνουσίν είναι ο πρώτος αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στη Wall Street που οδεύει προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά τον πρώην προϊστάμενό του Χένρι Πόλσον (πρώην ηγετικό στέλεχος της Goldman Sachs), ο οποίος υπηρέτησε στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, στη διάρκεια των πρώτων χαοτικών σταδίων της οικονομικής κρίσης του 2008-2009.

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου εργάστηκε για δύο χρόνια στον όμιλο της Citigroup, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είχε κυβερνητική ή ακαδημαϊκή πορεία.

Η επιλογή του Μνουσίν, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους New York Times, ενώ ο ίδιος έχει εργαστεί για 17 χρόνια στην Goldman Sachs, πριν την εγκαταλείψει το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Dune Capital Management. Μέσω της επενδυτικής αυτής εταιρείας, ο Μνουσίν επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιρειών 20th Century Fox και Time Warner Inc. «Avatar», «Mad Max», «Fury Road» και «Suicide Squad».