Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της, δηλώνει η εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον την επομένη της εκλογικής επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ προς τους δημοσιογράφους για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι ανάγκη να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της και να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή ότι «οι ελληνικές εκλογές θα αυξήσουν την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εμμείνει στο δικό του σχέδιο για την οικονομική ασφάλεια της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ αντέδρασε προσεκτικά στο θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα, όπως επισημαίνει ο Guardian.

«Όπως και οι δικές μας εκλογές είναι ζήτημα των πολιτών αυτής της χώρας, έτσι είναι απόφαση του ελληνικού λαού ποιον εκλέγουν. Αποτελεί ευθύνη της βρετανικής κυβέρνησης να εργαστεί με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας για το καλό της Βρετανίας και της Ευρώπης και να μην παίξει πολιτικά παιχνίδια» ανέφερε.

«Και εναπόκειται στην κάθε χώρα να επιλέξει το δικό της δρόμο για το πώς θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει» επισήμανε ο Έντ Μίλιμπαντ.