Σε προστατευόμενο ιστορικό χώρο είναι πιθανό να κηρυχθεί το πατρικό σπίτι του Στιβ Τζομπς στη Καλιφόρνια. Η Επιτροπή Ιστορίας της πόλης Λος Άλτος ασχολείται με το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ιστορικό μνημείο η παλαιά κατοικία, που βρίσκεται στον αριθμό 2066 της οδού Κριστ Ντράιβ και χτίστηκε το 1952.
Το σκεπτικό έχει να κάνει με τον «χαρακτήρα του κτηρίου ως χώρο καινοτομίας». Πρόκειται για το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Τζομπς και στο γκαράζ του ο ίδιος, παρέα με τον συνεργάτη του Στιβ Βόζνιακ, κατασκεύασαν τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή Apple 1.
Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο στις 24 Φεβρουαρίου 1955 από ζευγάρι ανύπαντρων φοιτητών, ο Τζομπς δόθηκε από νωρίς για υιοθεσία. Οι θετοί του γονείς, Κλάρα και Πολ Τζομπς, ένα ζευγάρι σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών, ήταν εκείνοι που του εμφύσησαν, εξ απαλών ονύχων, την αγάπη για τις μηχανές και τις πάσης φύσεως ηλεκτρικές συσκευές.
Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στο λύκειο του Λος Αλτος, ο Τζομπς άρχισε να εργάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Χιούλετ Πάκαρντ» στο Πάλο Άλτο, μαζί με τον Βόζνιακ και λίγο μετά την αποφοίτησή του στην εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών «Atari». Το 1976, ο Τζομπς κατάφερε να πουλήσει σε ένα τοπικό κατάστημα με κομπιούτερ 50 υπολογιστές που είχαν φτιάξει με τον Βόζνιακ: το μοντέλο ονομάστηκε «Apple I» διότι το μήλο ήταν το αγαπημένο φρούτο του Τζομπς, αλλά συμβόλιζε και την επιστήμη, αφού υποτίθεται ότι οδήγησε τον Ισαάκ Νεύτωνα να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας.
Το 1977 παρουσιάστηκε σε έκθεση στην Καλιφόρνια ο «Apple II» (ο πρώτος μαζικά επιτυχημένος «προσωπικός» υπολογιστής) και λίγο μετά ίδρυσε, μαζί με τον Βόζνιακ, την εταιρεία «Apple Computer».