Εκατοντάδες site της Κίνας – υπουργείων, κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών – δέχθηκαν μαζική επίθεση από το γνωστό κίνημα «ψηφιακού αντάρτικου» Anonymous. Σε μήνυμα που ανάρτησαν στους ιστότοπους οι Anonymous καταγγέλουν την συστηματική επιβολή λογοκρισίας στο κινεζικό Διαδίκτυο και προειδοποιούν του κινέζους αξιωματούχους χρησιμοποιώντας απειλητική γλώσσα: «Αγαπητή κυβέρνηση της Κίνας, δεν είσαι άτρωτη. Σήμερα χτυπήθηκαν οι ιστότοποί σας, αύριο θα γκρεμιστεί το αισχρό καθεστώς σας».

Τουλάχιστον 485 ιστότοποι υπέστησαν την κυβερνο-επίθεση και το σχετικό μήνυμα, στα κινεζικά και στα αγγλικά, αναρτήθηκε στις αρχικές τους σελίδες.

Επίσης οι Anonymous έδωσαν στη δημοσιότητα ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά δεδομένα κινέζων αξιωματούχων, όλα προϊόν ψηφιακής υποκλοπής.

Μέχρι στιγμής το καθεστώς του Πεκίνου αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την επίθεση, μάλιστα ορισμένοι αξιωματούχοι, ανωνύμως, αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό. Ωστόσο, πολλά κυβερνητικά site δεν λειτουργούν για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους.

Η Κίνα έχει επιβάλει ένα από τα σκληρότερα συστήματα παρακολούθησης διαδικτυακών δραστηριοτήτων πολιτών παγκοσμίως. Οι Αρχές έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτονται οι κινέζοι χρήστες του Ιντερνετ, ενώ φροντίζει να ελέγχει, ακόμη και να διακόπτει αν κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια του καθεστώτος, τις διαδικτυακές συζητήσεις, ιδίως όσες επεκτείνονται σε θέματα εκδημοκρατισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή «απαγορευμένα» θέματα όπως οι ειρηνικές φοιτητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Τιανανμέν το 1989, τις οποίες έπνιξε στο αίμα ο στρατός. .