«Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα στους διαδηλωτές για τα μέτρα λιτότητας», είναι ο τίτλος της ανταπόκρισης του πρακτορείου Reuters από την Αθήνα.
Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με ομάδες κουκουλοφόρων νεαρών στο κέντρο της Αθήνας στην αρχή της γενικής 48ωρης απεργίας κατά των περικοπών που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
Σύννεφα από λευκό καπνό σκέπαζαν την πλατεία καθώς αστυνομικοί με ασπίδες και κράνη ήταν έτοιμοι να επέμβουν. Αλλά μια ειρηνική διαδήλωση συνεχιζόταν δίπλα στη βία και οι ηγέτες της ζητούσαν από το πλήθος να μη διαλυθεί, μετέδωσε το Reuters.

Με την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, το κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα πακέτο περικοπών, αύξησης φόρων και ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευθεί νέα δόση του δανείου και να αποφευχθεί η πρώτη χρεοκοπία στη ζώνη του ευρώ.

Τα συνδικάτα κήρυξαν 48ωρη γενική απεργία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να αποφευχθούν ταραχές με τους 20.000 διαδηλωτές.
Στην αρχή η διαδήλωση ήταν ειρηνική, αλλά το απόγευμα μικρότερες ομάδες από εκατοντάδες νεαρούς άρχισαν να πετούν πέτρες. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένα άτομο μαχαιρώθηκε στις διαμάχες που ξέσπασαν μεταξύ των κουκουλοφόρων, μετάδωσε το Associated Press από την Αθήνα.