Το εστιατόριο Βuffet το γνωρίσαμε πριν περίπου έναν χρόνο στο εμπορικό κέντρο Αvenue. Τώρα το δίδυμο αδελφάκι του, μας συστήνεται στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Η γαστρονομική του φιλοσοφία συντελεί στην απόλυτη γευστική ελευθερία. Ετσι ένας μεγάλος μπουφές με φρεσκομαγειρεμένα πιάτα και δροσερές σαλάτες ανοίγεται μπροστά μας. Με 15 ευρώ μπορούμε να γεμίσουμε το πιάτο μας όσο θέλουμε, όσες φορές επιθυμούμε. Αν είμαστε, βέβαια, πιο λιτοδίαιτοι με 10 ευρώ το πιάτο μας γεμίζει μία φορά χωρίς κανέναν περιορισμό όμως στο να δοκιμάσουμε όλα τα φαγητά.

«Η συμβουλή μας είναι αρχικά να δοκιμάζουν οι πελάτες μας λίγο από όλα τα φαγητά, ώστε στη συνέχεια να επιλέγουν πραγματικά αυτό που τους άρεσε» μας εξηγεί ο Γιώργος Τσιτόπουλος, υπεύθυνος του καταστήματος και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να στήνουμε καθημερινά μια προσωπική δεξίωση, η οποία να απευθύνεται στο κάθε έναν πελάτη μας ξεχωριστά»

Πράγματι το μενού είναι ανεξάντλητο, αλλάζει σχεδόν καθημερινά και αγγίζει 16 με 32 διαφορετικά πιάτα. Κρατώντας ελληνοκεντρικό προσανατολισμό γεύσεων περιλαμβάνει και μερικά πιάτα κινέζικης κουζίνας. Ξεχωρίσαμε ιδιαίτερα το γευστικό μπιφτέκι, τον πουρέ, αλλά και τις μελιτζάνες στον φούρνο. Επίσης ωραία επιλογή είναι οι κρέπες με σπανάκι αλλά και με ανθότυρο. Φυσικά περιλαμβάνεται και επιδόρπιο: από λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα μέχρι προφιτερόλ και κορμό σοκολάτας.

Ο χώρος είναι ζεστός και φιλικός. Με διαφορετικές καρέκλες σχεδόν σε κάθε τραπέζι, αλλά και έναν νοσταλγικό μαυροπίνακα να δεσπόζει στο βάθος, σπάει τον όποιο απρόσωπο χαρακτήρα μπορεί να δημιουργήσει ένας μπουφές.

Κωνσταντινουπόλεως 8,Γλυφάδα, τηλ. 210 8941 919