Το Μέλοινο το θεωρώ προέκταση της κουζίνας μου, καθώς τα φαγητά του μυρίζουν σπιτική φροντίδα και το εμπιστεύομαι όταν οι δικές μου κατσαρόλες μένουν στο ράφι.

Και παρά τις συχνές μου επισκέψεις, εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχω απογοητευτεί ούτε στο ελάχιστο. Η κουζίνα του εστιατορίου είναι μαμαδίστικη και μεζεκλίδικη ταυτόχρονα, ένας εξαιρετικός και τόσο σπάνιος συνδυασμός.

Η ατμόσφαιρα λιτή με διακόσμηση νεοταβέρνας και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της προσφυγικής Καισαριανής θυμίζουν παλιό μπακάλικο. Εδώ έρχεται όποιος θέλει να απολαύσει απλές και οικίες γεύσεις.

Δροσερές σαλάτες, χειροποίητα γιαλαντζί με μεταξένια αμπελόφυλλα, εξαιρετικούς κεφτέδες με ούζο και δυόσμο, τέλεια τηγανισμένους δίχως ίχνος λαδίλας, τραγανοί έξω και ζουμεροί μέσα. Χοιρινό κότσι και πανσέτα σιγοψημένα στον φούρνο με πατατούλες, αρνίσιο μπουτάκι γάλακτος τεμαχισμένο με την γαλλική τεχνική, που συνοδεύεται από ελληνικότατη σάλτσα μαυροδάφνης και πατάτες που λιώνουν στο στόμα.

Χυλωμένο γαμοπίλαφο που καταφτάνει ρευστό και καυτό, απάκι και σύγλινο των Αφών Λαμπάκη, και φυσικά τα κλασικά της ώρας. Και για το τέλος αν η όρεξή σας ζητάει γλυκό ένα σπιτικό τσιζ κέικ και παγωμένο ρακόμελο με σαφράν και κανέλα σας δροσίσουν.

Ολα αυτά με φιλικότατες τιμές και ένα ευωδιαστό πεζοδρόμιο που μας περιμένει τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Μέλοινο: Ηρώων Πολυτεχνείου 163 & Νικομηδείας, Καισαριανή, {{{ map }}}

τηλ. 210 7243 420