Πρώτη φορά το είδα στη Γαλλία και μου έκανε εντύπωση. Για τα ελληνικά δεδομένα, μέχρι και γυφτιά θα το έλεγες να πας σε εστιατόριο και να βγάλεις από τη σακούλα το κρασί που έφερες μαζί σου. Κι όμως, δεν είναι εξαιρετικό να μπορείς να πιεις το κρασί που θέλεις χωρίς να το πληρώσεις πόσες φορές πάνω από την τιμή του και να το συνδυάσεις με εξαιρετικά πιάτα, χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψεις;

Το Cellier Le Bistrot, στην Πανεπιστημίου, στη γνωστή στοά Απότσου, το τόλμησε και βρήκε τον δικό του τρόπο να αντιδράσει στην οικονομική κρίση. Με την προτροπή «Bring your own wine» δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις το κρασί από τη δική σου κάβα να να το συνδυάσεις με τις δημιουργίες του σεφ Μιχάλη Κουτσαντωνάκη.

Το δοκιμάσαμε και μας άρεσε. Ολος ο κατάλογος, όλα τα πιάτα δηλαδή, είναι επιλεγμένα ώστε να συντροφεύουν αρμονικά ένα καλό κρασί, χωρίς να υπολοίπονται σε γεύση αλλά και χωρίς να το καπελώνουν. Ελληνικές εμπνεύσεις κατά κύριο λόγο, τα κεφτεδάκια δεν λείπουν από τον κατάλογο, αλλά με ένα ευχάριστο και διακριτικό «πείραγμα».

Το σέρβις ενημερωμένο, γρήγορο, επαγγελματικό, αποτελεσματικό, τόσο στο φαγητό όσο και στο κρασί, μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις.

Πήγαμε μεσημέρι Σαββάτου, η μεγάλη σάλα είχε αρκετό κόσμο, αλλά ευτυχώς χωρίς φωνές και φασαρία.

Το κόστος για το κρασί που φέρνεις μαζί σου είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει την ψύξη του, το άνοιγμα, τη μετάγγιση αν χρειάζεται, το σερβίρισμα.

Cellier- Le Bistrot, Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα,{{{ map }}}

τηλ. 210 363 85 25, www.cellier.gr