από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Χαρουπόψωμο

Το χαρουπάλευρο είναι ό,τι πρέπει για παιδικούς ουρανίσκους: έχει μεγάλη θρεπτική αξία και το πλεονέκτημα της σοκολατένιας γεύσης
Χαρουπόψωμο
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, food styling-εκτέλεση συνταγής: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το αγαπημένο μου ψωμί. Τα παιδιά το τρώνε σαν κέικ σοκολάτας! Το σερβίρω στο τραπέζι με μαρμελάδα σύκο, με ελαιόλαδο και χονδρό θαλασσινό αλάτι, με ταραμά ή μελιτζανοσαλάτα. Ταιριάζει με τα πάντα. Φτιάξτε το κολατσιό για το σχολείο, με ανθότυρο, μία φέτα ντομάτα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου ή με μία φέτα γραβιέρα και ένα καλό αλλαντικό.

Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ 1 κιλό μαλακό αλεύρι, 1 κιλό σκληρό αλεύρι και 500 γρ. χαρουπάλευρο. Προσθέτω 50 γρ. νωπή μαγιά, 50 γρ. αλάτι και 70 ml έ.π. ελαιόλαδο και τα ζυμώνω με όσο νερό χρειαστεί (περίπου 1,5 λίτρο) για να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.

Μοιράζω τη ζύμη σε τρεις ορθογώνιες φόρμες του κέικ και την αφήνω να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζω τις φόρμες στον φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, βγάζω το ψωμί από τις φόρμες και το αφήνω στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμη (υλικά για 3 μακρόστενα καρβέλια).

 

 




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.