από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης βάζει τα παιδιά στην κουζίνα

Κρέπες με χορταρικά

Ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και δοκιμάσετε να βάλετε στις κρέπες εκτός από τα συνηθισμένα τυριά και κάποιο ελληνικό τοπικό
Κρέπες με χορταρικά
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για κρέπες με 750 ml γάλα, 250 γρ. αλεύρι, 4 αβγά, 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα, για να σχηματιστεί ένας χυλός, και τον αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να «ξεκουραστεί».

Αραδιάζουμε στο τραπέζι 2 κρεμμύδια, 1 πράσο, 20 μανιτάρια, λίγα σέσκουλα, βασιλικό, λουίζα, δυόσμο, μάραθο και, αν είναι χειμώνας, αρωματικά σαν αυτά που βάζουμε στη χορτόπιτα: καυκαλήθρες, μυρώνια κ.ά. Με τα παιδιά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε έ.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε χονδροκομμένα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Κόβουμε 3 ντομάτες σε κύβους και τους ρίχνουμε να μαγειρευτούν μαζί.

Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από τον χυλό της κρέπας και τον απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα τόσα από την άλλη (χρησιμοποιούμε είτε σπάτουλα είτε πιάτο για να γυρίσουμε την κρέπα).

Σε κάθε κρέπα βάζουμε από 1 φέτα τυρί της αρεσκείας μας και 2 κ.σ. από τη γέμιση των χορταρικών. Διπλώνουμε κλείνοντας όλες τις άκρες και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Τρίβουμε 3-4 ώριμες ντομάτες και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σάλτσα και – αν θέλουν τα παιδιά – με 1 ποτήρι γάλα και λίγο τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C, για 20 λεπτά (υλικά για περίπου 20 κομμάτια).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρέπες με πορτοκάλι 
Κρέπες με σπανάκι 
Κρέπες με ζαμπόν και αβγά 
Κρέπες µε λαχανικά και κατσικίσιο τυρί 
Κρέπες με μπίρα γεμιστές με λουκανικάκια 
Βάση για κρέπες 
Κρέπες χαρουπιού με κουνέλι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.