ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

40 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε ξίδι, από βάζο

100 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα

1 ντομάτα, σε χονδρά κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4

300 γρ. χοιρινό κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 αβγό

40 γρ. φρυγανιά, χτυπημένη στο multi

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, τα δαμάσκηνα, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ξίδι από το βαζάκι της πιπεριάς Φλωρίνης.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά μαζί με το μείγμα του μπλέντερ, το αβγό, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό και καρυκεύουμε με όλα τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Πλάθουμε μπιφτέκια, τα οποία ψήνουμε στον φούρνο, στους 220°C, για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε με μια σαλάτα της επιλογής μας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.