από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί

Η παραµονή της σαλάτας στο ψυγείο δίνει βάθος στη γεύση της
Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

700 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, βρασµένα

140 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές, κοµµένες σε καρέ

140 γρ. λιαστές ντοµάτες, σε λεπτές φέτες

100 γρ. αγκινάρες τουρσί σε ελαιόλαδο, κοµµένες στα 4

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

30 ml χυµός λεµονιού

5 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

50 γρ. φρέσκο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

80 γρ. φέτα, τριµµένη στο χέρι

20 γρ. φρέσκος δυόσµος, ψιλοκοµµένος

20 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά και (ιδανικά) αφήνουµε τη σαλάτα σε θερµοκρασία δωµατίου για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, τη βάζουµε για λίγες ώρες στο ψυγείο να µαριναριστεί προτού τη σερβίρουµε.

Για περισσότερη ποικιλία μπορείτε να βάλετε στη σαλάτα και άλλα όσπρια όπως λευκά, μαύρα ή κόκκινα φασόλια, αλλά και ρεβίθια ή φακές.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκουμπρί λαδορίγανη με μαυρομάτικα 
Μαυρομάτικα φασόλια με σάλτσα οστρακοειδών 
Φασόλια µαυροµάτικα µε καλαµάρια και µύδια 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.