YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 χωριάτικα λουκάνικα

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης

4 λουκάνικα Γερμανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.)

100 ml χυμό λεμονιού

Για την πατατοσαλάτα

4-5 πατάτες, καλά πλυμένες

1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες μπέικον, σε καρέ

2-3 κ.σ. κάππαρη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο

5-6 κ.σ. μαγιονέζα

1½ κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Οταν τρυπιούνται με το πιρούνι, αλλά χωρίς να είναι τόσο μαλακές ώστε να λιώνουν, τις αποσύρουμε. Τις ρίχνουμε σε μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τις ξεφλουδίζουμε και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το λουκάνικο (για την πατατοσαλάτα) ή το μπέικον. Αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τις πατάτες, και προσθέτουμε την κάππαρη, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ψήνουμε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ή τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα τακτικά, και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.