ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

500 γρ. παντζάρια ολόκληρα, σε βάζο

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο {{{ moto }}}

αλάτι, πιπέρι

½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα

4-5 φυλλαράκια δυόσμου, για τη γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.