ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

2 µέτριες σελινόριζες

1 µατσάκι τρυφερό σέλινο

2 λαβράκια ιχθυοτροφείου, 500 γρ. το καθένα, καθαρισµένα από λέπια και εντόσθια

χονδρό αλάτι {{{ moto }}}

½ κ.γ. λευκό πιπέρι

1/4φλ. έ.π. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κορν φλάουρ

χυµός από 1 λεµόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε τις σελινόριζες και τις κόβουµε πρώτα στη µέση και έπειτα σε ροδέλες του 0,5 εκ. Πλένουµε καλά το σέλινο και κόβουµε τα κλωνάρια σε κοµµάτια των 5 εκ. Κρατάµε τα φύλλα χωριστά. Βάζουµε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, το φέρνουµε σε βρασµό και προσθέτουµε τα κλωνάρια του σέλινου για 3 λεπτά. Τα αφαιρούµε από την κατσαρόλα µε τρυπητή κουτάλα και βράζουµε τη σελινόριζα για 2 λεπτά. Την αφαιρούµε και αυτή και ζεµατίζουµε τα φύλλα του σέλινου. Τα αφαιρούµε και κρατάµε στην άκρη το νερό.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα πυρέξ και στρώνουµε τις φέτες της σελινόριζας µε τέτοιον τρόπο ώστε να πατά η άκρη της µίας επάνω στην άλλη. Σκορπίζουµε ανάµεσα τα κοµµάτια από τα κλωνάρια του σέλινου. Αλατίζουµε καλά τα ψάρια και τα ακουµπάµε επάνω στα λαχανικά. Προσθέτουµε 1 φλ. από το νερό των λαχανικών. Περιχύνουµε µε το λάδι τα ψάρια και τα λαχανικά και πασπαλίζουµε µε το πιπέρι. Καλύπτουµε µε χαρτί ψησίµατος και έπειτα µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 20 λεπτά.

Διαλύουµε το κορν φλάουρ στον χυµό λεµονιού και προσθέτουµε 1/4φλ. από το νερό των λαχανικών. Βγάζουµε το πυρέξ από τον φούρνο, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και το χαρτί ψησίµατος και προσθέτουµε το διαλυµένο κορν φλάουρ. Κουνάµε το πυρέξ για να ανακατευτεί καλά η σάλτσα και το ξαναβάζουµε στον φούρνο, ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά ακόµη. Αφήνουµε να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρούµε την πέτσα και φιλετάρουµε τα ψάρια. Πασπαλίζουµε, αν θέλουµε, το καθένα από τα 4 φιλέτα µε σέλινο σε σκόνη και σερβίρουµε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.