Υλικά (για 4 άτομα)
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)
1 ματσάκι εστραγκόν, ψιλοκομμένο
250 ml φρέσκο γάλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. κρεμ φρες ή στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
1 Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε το εστραγκόν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
2 Περνάμε τα υλικά από το multi. Ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε έως ότου ζεσταθούν και ενωθούν τα υλικά.
3 Σερβίρουμε σε μπολ γαρνίροντας με την κρέμα ή το γιαούρτι.