ΥΛΙΚΑ (για 1 λίτρο)

250 ml χυµός ροδιού

120 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

1 τεµάχιο αστεροειδούς γλυκάνισου

4-5 κόκκοι µπαχαριού

1 µπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)

λίγοι σπόροι ροδιού, για το σερβίρισµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε τον χυµό, τη ζάχαρη και τα µπαχαρικά και φέρνουµε σε βρασµό. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 30 λεπτά.

Προσθέτουµε το κρασί και ζεσταίνουµε, χωρίς όµως να αφήσουµε το µείγµα να βράσει. Σερβίρουµε προσθέτοντας στα ποτήρια λίγους σπόρους ροδιού.