από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Ψητά κολοκυθάκια µε πανσέτα και φιστίκια

Η πανσέτα θα χαρίσει την αλμύρα της στο φαγητό, οπότε μην το παρακάνετε με το αλάτι
Ψητά κολοκυθάκια µε πανσέτα και φιστίκια
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτοµα)

6 κολοκυθάκια µεσαίου µεγέθους

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι χονδρό

8 φέτες καπνιστή πανσέτα ή µπέικον

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισµένα

10 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, τα φυλλαράκια

1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (έτοιμο σε 30 λεπτά)

1 Κόβουµε κατά µήκος τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Τα τοποθετούµε σε ένα ταψί, ραντίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουµε και ψήνουµε (στο γκριλ του φούρνου ή στην ψησταριά) για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.

2 Σε κρύο τηγάνι, µε λίγο ελαιόλαδο, ψήνουµε την πανσέτα σε χαµηλή φωτιά, γυρίζοντάς την µόνο µία φορά, µέχρι να γίνει τραγανή. Τη βγάζουµε και την τοποθετούµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει, την ψιλοκόβουµε.

3 Στρώνουµε µια λαµαρίνα µε λαδόκολλα και απλώνουµε τα φιστίκια Αιγίνης. Ψήνουµε στους 160°C (όχι στο γκριλ) για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τα σπάµε στο γουδί. Κόβουµε σε χονδρά, ακανόνιστα κοµµάτια τα κολοκυθάκια και τα βάζουµε σε ένα µπολ. Πιέζουµε τα ντοµατίνια σε ένα πιατάκι µε το χέρι µας, ώστε να βγάλουν τον χυµό τους και τα ρίχνουµε µαζί µε τον χυµό επάνω στα κολοκυθάκια.

4 Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και ξίδι, και πασπαλίζουµε µε φρέσκια ρίγανη, τα καβουρντισµένα φιστίκια και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουµε απαλά τα υλικά και γαρνίρουµε µε την ψιλοκοµµένη πανσέτα.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα  
Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ  
Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ  
Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ  
Kολοκυθάκια γεμιστά με κινόα  
Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ  
Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.