{{{ moto }}}

Το χταπόδι παίρνει µορφή από το σκεύος στο οποίο «φυλακίζεται». Κόβεται σε λεπτότατες φέτες και σερβίρεται σαν φινετσάτο ορεκτικό. Με τον ζωµό του µπορείτε να κάνετε νοστιµότερη την παέγια.

Υλικά (για 8 άτοµα)

1 φρέσκο χταπόδι (1.000-1.300 γρ.), καθαρισµένο (βλ. σελ. 14)

Για τον ζωμό

  • 1 καρότο
  • ½ κλωνάρι σέλερι
  • 1/4πράσο
  • 1/4κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλωνάρι µάραθου
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • µαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασµένο
  • χονδρό αλάτι
  • 3 φλ. νερό

Για το λαδολέμονο

  • 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, απαλό
  • 1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Εκτέλεση της συνταγής, βήμα-βήμα