Κλασικό χειµωνιάτικο πιάτο της θαλπωρής, ό,τι πρέπει για να ζεστάνει το σώµα και την ψυχή.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1 κιλό µοσχαρίσια στηθοπλευρά µε κόκαλο
  • 2 λίτρα ζωµός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου) ή νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 20 κλωνάρια θυµαριού
  • αλάτι
  • 200 γρ. ξερό κρεµµύδι, σε µικρά καρέ
  • 200 γρ. καρότο, σε µικρά καρέ
  • 150 γρ. σελινόριζα, καθαρισµένη, σε µικρά καρέ
  • 60 γρ. µπρόκολο, σε µπουκετάκια
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 150 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουµε το µοσχάρι µε τον ζωµό. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ξαφρίζουµε καλά. Προσθέτουµε τη δάφνη και το θυµάρι και αφήνουµε το µοσχάρι να σιγοβράσει σκεπασµένο µέχρι να µαλακώσει και να ξεκολλάει από το κόκαλο µε ευκολία. Αφαιρούµε το κρέας από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει λίγο, το κόβουµε σε µικρά κοµµάτια και το αλατίζουµε.

Σουρώνουµε τον ζωµό και τον επαναφέρουµε στην κατσαρόλα. Προσθέτουµε τα λαχανικά: το κρεµµύδι, το καρότο, τη σελινόριζα, το µπρόκολο και το σκόρδο. Αλατίζουµε και σιγοµαγειρεύουµε µέχρι αυτά να µαλακώσουν, φροντίζοντας όµως να µην τα παραµαγειρέψουµε.

Σερβίρουµε τη σούπα, προσθέτοντας το κρέας. Πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα και περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο.