από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Ρεβιθάδα με κάρι, απάκι και λεμόνι

Ρεβιθάδα με κάρι, απάκι και λεμόνι
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. απάκι*, χοντροκομμένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κάρι
χυμός από 3 λεμόνια
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά το απάκι με τα ρεβίθια, αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και νερό ίσα να τα σκεπάζει καλά.

Κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 2½ ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα ρεβίθια. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε το νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο, πάντοτε χλιαρό.

Οταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το κάρι, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με μια κουταλιά φρέσκο ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο.

*Απάκι: Χοιρινό καπνιστό από την Κρήτη, αρωματισμένο (συνήθως) με κύμινο και ξίδι. Το άρωμα του κύμινου ταιριάζει πολύ στα ρεβίθια. Αν δεν σας αρέσει, αντικαταστήστε το με χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.