Υλικά για 2 άτομα
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο
ρύζι, σαλάτα ή πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ρίγανη, ξερή ή 1 κ.γ. φρέσκια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. μπούκοβο, μέτριο ή λίγη πάπρικα καυτερή
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
2 κ.γ. ξίδι από κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σάλτσα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε όλα μαζί να αποκτήσουν μια «σαλτσάτη» υφή.
Μπριζόλες: Τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε είτε στο γκριλ του φούρνου είτε στην γκριλιέρα στην εστία της κουζίνας.
Υπολογίστε από 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά, αν σας αρέσει το κρέας ροζ, και αυξήστε τους χρόνους όσο πιο ψημένες τις θέλετε.
Σερβίρουμε σε πιάτα, από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα και συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα.
Tip
Για να ψήσετε στην γκριλιέρα, αφήστε τη στο μάτι να κάψει πολύ καλά προτού βάλετε το κρέας, ώστε να πάρει χρώμα αμέσως μόλις το βάλετε.