Υλικά για περίπου 20 μικρά κοκ

Για τη βάση
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό + 5 χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κορν φλάουρ

Για τη γέμιση
300 γρ. φρέσκο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
1 λοβός βανίλιας, σχισμένος κάθετα στη μέση ή 1 βανιλίνη
1 αβγό
κρόκοι από 3 αβγά
40 γρ. κορν φλάουρ
Για το σιρόπι
180 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
χυμός από ½ λεμόνι
Για τη σοκολάτα
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε τα 100 γρ. της ζάχαρης με τους κρόκους και το αβγό για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά ρίχνοντας σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Στο τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ομογενοποιούμε. Απλώνουμε στο ταψί μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Γεμίζουμε με το μείγμα ένα ίσιο κορνέ, δημιουργούμε μικρούς δίσκους και τους ψήνουμε για 12-15 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά. Μόλις πάρει βράση το γάλα με την κρέμα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε να πάρει τη θερμοκρασία του. Το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει . Αποσύρουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει, σκεπάζοντας την με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα. Μόλις κρυώσει, την χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει λεία και μαλακή. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα σε μία βάση του κοκ και κλείνουμε με μια δεύτερη.
Σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.
Σοκολάτα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα και το μέλι και ομογενοποιούμε καλά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς βουτάμε τα κοκ από την σιροπιασμένη πλευρά τους.