από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά για φόρμα 25 εκ.

λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη, για το άλειμμα της φόρμας
250 γρ. σοκολάτα, 70% κακάο, σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο (προαιρετικά)
2 κ.γ. εσπρέσο, ψιλοαλεσμένο (προαιρετικά)
1/4 κ.γ. αλάτι
κακάο σε σκόνη, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή ένα στρογγυλό τσέρκι), την καλύπτουμε εσωτερικά με χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε στην άκρη. Σε σκεύος μπεν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει ρευστή. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε (επίσης σε χαμηλή φωτιά) την κρέμα γάλακτος μαζί με τον εσπρέσο και το μπαχάρι. Μόλις η κρέμα ζεσταθεί αρκετά (όχι όμως να αρχίσει να βράζει), αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ανακατεύουμε με πολύ απαλές και αργές κινήσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ή για όλο το βράδυ) μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, το βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το σε ένα δίσκο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζουμε με κακάο και το κόβουμε σε φέτες.

Tip
Ο εκρηκτικός συνδυασμός εσπρέσο και μπαχαριού ταιριάζει υπέροχα με τη σοκολάτα και γίνεται εθιστικός. Αν σας αρέσουν τα αρώματα, προσθέστε λίγο παραπάνω μπαχάρι.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέικ καρότου  
Κέικ σοκολάτας µε κολοκύθι και καρύδια 
Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη 
 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    για πειτε και τον ζαχαροπλαστη... | 02/12/2011 15:59
    πού το βρήκατε καλέεε,τινος είναι η συνταγή,τινος η φωτο...οι μπλογκερς είναι εντιμοι,τα παριοδικα παλι...
    cook(cookthebook.blogspot.com)
    απάντηση62
     
     
     
    αναφορά πηγής;;; | 02/12/2011 01:14
    Καλό είναι, αν όχι απαραίτητο, να αναγράφεται η πηγή μιας συνταγής. Όπως εδώ συγκεκριμένα, καλό θα ήταν να αναφερθεί το 101 cookbooks μιας και η συνταγή ανήκει στο συγκεκριμένο site/blog.
    foivi
    απάντηση91
    Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων