Προετοιμασία: 25΄

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες ντομάτες

1 αγγούρι

1 κόκκινο κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά (για γεμιστά)

2-3 σκελίδες σκόρδου

4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

θυμάρι

Εκτέλεση

1. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στη βάση τους και πιέζουμε απαλά να φύγουν τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια.

2. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τα σπόρια από το κέντρο και το κόβουμε σε κυβάκια.

3. Κόβουμε το κοτσάνι της πιπεριάς, την κόβουμε στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια.

4. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε.

5. Σε μια βαθιά σαλατιέρα ή σουπιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε παγωμένο νερό φροντίζοντας να παραμείνει η σούπα πηχτή, αλλά όχι τόσο ώστε να κόβεται με το πιρούνι αλλά ούτε και νερουλή σαν χυμός φρούτων. Δοκιμάστε, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό, πόσο πηχτή σας αρέσει.

6. Καλύπτουμε τη σούπα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο απ’ όπου θα τη βγάλουμε λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

7. Την ώρα που θα σερβίρετε, προσθέστε και 1 φλιτζάνι τριμμένο πάγο.

Tips

Λίγη θρυμματισμένη φέτα στη σούπα ταιριάζει υπέροχα.

Συνοδεύστε τη με φρυγανισμένο ψωμί κομμένο σε μπουκιές.

Εξίσου νόστιμη γίνεται και με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα.