Χρόνος προετοιμασίας: 5′, μαγείρεμα: 10′
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ψαρονέφρι, σε μπουκιές
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
χυμός από 2 λεμόνια
λίγα φύλλα φασκόμηλο
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1 Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το μπαλσάμικο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
2 Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
3 Μόλις κάψει σοτάρουμε το ψαρονέφρι και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κρέας, για περίπου 10 λεπτά.
4 Σβήνουμε με τα υλικά της σος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Tips
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατατούλες στο ατμό.
Αντί για ψαρονέφρι εξίσου νόστιμο θα είναι με φιλέτο μοσχαρίσιο, συκώτι, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.