Χρόνος προετοιμασίας: 5′, μαγείρεμα: 10′

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό ψαρονέφρι, σε μπουκιές

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο

χυμός από 2 λεμόνια

λίγα φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1 Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το μπαλσάμικο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2 Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

3 Μόλις κάψει σοτάρουμε το ψαρονέφρι και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κρέας, για περίπου 10 λεπτά.

4 Σβήνουμε με τα υλικά της σος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Tips

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατατούλες στο ατμό.

Αντί για ψαρονέφρι εξίσου νόστιμο θα είναι με φιλέτο μοσχαρίσιο, συκώτι, κοτόπουλο ή γαλοπούλα.