Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, στο τηγάνι: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
250 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη ή οποιαδήποτε πικάντικη γραβιέρα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν al dente, χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Προς τη μέση της διαδικασίας προσθέτουμε το σκόρδο. Τις ανακατεύουμε και τις γυρίζουμε συνεχώς. Στο τέλος, ρίχνουμε το τυρί, τριμμένο, μέχρι να λιώσει και να γίνει μαστιχωτό. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και πιπέρι και τις σερβίρουμε ζεστές.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και baby πατατούλες, βιολογικές, με τη φλούδα τους.
Για πιο πλούσια γεύση, σοτάρουμε τις πατάτες με 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον.