Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

200 γραμμ. χαλούμι, σε φέτες

8 αβγά, χτυπημένα

6 κ.σ. γάλα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50ml έ.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κ.σ. μουστάρδα

χυμός και ξύσμα από 1 lime (μοσχολέμονο) ή λεμόνι, ακέρωτο

1 κόκκινη πιπερίτσα, καυτερή

4 φέτες χωριάτικου ψωμιού, μεγάλες

μερικά φύλλα δυόσμου

1 ματσάκι ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το χαλούμι για 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο τηγάνι και γυαλίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φέρνουμε μία βόλτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα αβγά και τηγανίζουμε την ομελέτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το lime, την πιπεριά και λίγο χοντρό αλάτι. Ραντίζουμε με το μείγμα τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκρίλ. Μοιράζουμε την ομελέτα στα 4 και βάζουμε από δύο φέτες ψημένο χαλούμι σε κάθε φέτα, μερικά φύλλα δυόσμου και μερικά φύλλα ρόκας.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην ομελέτα κάποιο αλλαντικό ή μία κονσέρβα ζαμπόν κομμένη σε κυβάκια.