Η ιδέα εξαιρετική, το μέγεθος – σχεδόν τσέπης – σωστό, η γλώσσα σύγχρονη και φυσική, το εγχείρημα δύσκολο. Πώς θα πείσεις τον νέο, γιατί σε αυτόν απευθύνεται ο Ευτύχης Μπλέτσας, να ξεκολλήσει από την οθόνη του υπολογιστή και να ανοίξει ένα βιβλίο για να βρει λύση στο πρόβλημά του; Οπου πρόβλημα η επαφή του με τον άγνωστο κόσμο της κουζίνας, τη σωστή διατροφή, την υγιεινή δηλαδή, τις απαραίτητες για την επιβώση του αρχάριου πάνω από τις εστίες.

Και όλα αυτά, με αισθητική ρετρο – σικ, που παραπέμπει σε βιβλίο ποιημάτων της βικτοριανής Αγγλίας. Το βιβλίο είναι κομψό, οι πληροφορίες σωστές, τώρα μένει να αποδειχθεί αν ο Ευτύχης θα κερδίσει και το στοίχημα του να προσελκύσει τους αναγνώστες του.

Ενημερωτικά, το «Μαγειρική Οικονομία» πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ελληνικών βιβλίων με εύκολες συνταγές, στον διαγωνισμό GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2010.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις FOODMUSIC, ενώ στην ιστοσελίδα cookingEconomy.gr μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν 30σέλιδο δείγμα του βιβλίου με tips και συνταγές.