Με την είσοδό σου σε αυτό το μικρό, κομψό, διακοσμημένο σε παστέλ κίτρινες αποχρώσεις ζαχαροπλαστείο νιώθεις πως μπήκες στις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Μικρά, πολύχρωμα γλυκά βρίσκονται σε όποιο σημείο και να πέσει το μάτι σου. Πόσο να αντισταθείς;

Συνάντησα την ιδιοκτήτρια του Petits Gateaux, Μαρίνα Σπυριδάκη, η οποία με υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο την ώρα που τακτοποιούσε τις βιτρίνες με τα γλυκά της. Τα μικρά γλυκά είναι η αδυναμία της. Οποιοδήποτε μεγάλη – σε μέγεθος – λιχουδιά, την φαντάζεται και την δημιουργεί σε… μικρογραφία, κάτι που δεν είναι κι εύκολο.

Βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη γκάμα από πειρασμούς και έγινα η προσωποποίηση της φράσης «σαν παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο»: cupcakes σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη, μικρές μπουκίτσες τριμμένης βάφλας με πραλίνα φουντουκιού, macarons – λεμόνι, σοκολάτα και βατόμουρο –, τρουφάκια, τάρτες, petits fours και μια ατελείωτη ποικιλία μπισκότων.

Και εφόσον είχα πάει για ρεπορτάζ, ε, δεν έπρεπε να τα δοκιμάσω όλα; Σχεδόν τα κατάφερα. Τα πάντα λαχταριστά και πεντανόστιμα, όπως ακριβώς δείχνουν και όπως τα περίμενα.

Η Μαρίνα, γραμματέας επί 17 χρόνια, πάντα έφτιαχνε γλυκά, αλλά μόνο στο σπίτι και μόνο για τους φίλους της. Εκείνοι, λοιπόν, την παρότρυναν να κάνει στροφή στην καριέρα της. Και μόλις της δόθηκε η ευκαιρία, δεν δίστασε!

Οι αγνές πρώτες ύλες, όπως βούτυρο αγελάδος, ελβετική σοκολάτα Calleabaut, αλεύρι καλής ποιότητας δεν αφήνουν χώρο στα συντηρητικά, ούτε και στα έτοιμα μείγματα του εμπορίου. Το μυστικό για φρέσκα γλυκά είναι «σπιτικές» (σε ποσότητα) δόσεις και η καθημερινή παραγωγή.

Εχει φαντασία, όρεξη για δουλειά και αγαπά εξίσου όλα τα μικρά δημιουργήματά της. «Αν μου έλεγαν να κάνω μόνο cupcakes δε θα το έκανα, μου αρέσει η ποικιλία», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι δουλεύει πολύ με παραγγελίες.

Ποια είναι τα Best sellers; Cupcakes και macaron λεμόνι. Και μία συμβουλή για cupcake από την Μαρίνα: αν δεν τα φάτε άμεσα και τα βάλετε στο ψυγείο, βγάλτε τα λίγη ώρα πριν για να μαλακώσουν, αλλιώς θα είναι σκληρά.

Ελ. Βενιζέλου 40 και Λ. Πηγής, Μελίσσια, τηλ. 210 8105 523,fax. 211 8006 270

e-mail. marina.spiridaki@petitsgateaux.gr, και ιστόσελίδα www.petitsgateaux.gr

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 12.00 με 22.00, Τρίτη με Κυριακή (και γιορτές 10.00 με 22.00)