από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Petits Gateaux: μικρά γλυκά, μεγάλες απολαύσεις

Πόσοι πειρασμοί κρύβονται σε ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο;
Petits Gateaux: μικρά γλυκά, μεγάλες απολαύσεις
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος
 
Κέικ καρότου
Φρέσκα μπισκοτάκια σοκολάτας
Φλωρεντίνες
Μακαρόν φραμπουάζ
Μακαρόν λεμόνι
Μίνι υγρά κέικ σοκολάτα και λεμόνι
 
6  φωτογραφίες

 

Με την είσοδό σου σε αυτό το μικρό, κομψό, διακοσμημένο σε παστέλ κίτρινες αποχρώσεις ζαχαροπλαστείο νιώθεις πως μπήκες στις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Μικρά, πολύχρωμα γλυκά βρίσκονται σε όποιο σημείο και να πέσει το μάτι σου. Πόσο να αντισταθείς;

Συνάντησα την ιδιοκτήτρια του Petits Gateaux, Μαρίνα Σπυριδάκη, η οποία με υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο την ώρα που τακτοποιούσε τις βιτρίνες με τα γλυκά της. Τα μικρά γλυκά είναι η αδυναμία της. Οποιοδήποτε μεγάλη - σε μέγεθος - λιχουδιά, την φαντάζεται και την δημιουργεί σε… μικρογραφία, κάτι που δεν είναι κι εύκολο.

Βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη γκάμα από πειρασμούς και έγινα η προσωποποίηση της φράσης «σαν παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο»: cupcakes σε διάφορες γεύσεις και μεγέθη,  μικρές μπουκίτσες τριμμένης βάφλας με πραλίνα φουντουκιού, macarons – λεμόνι, σοκολάτα και βατόμουρο –, τρουφάκια, τάρτες, petits fours και μια ατελείωτη ποικιλία μπισκότων.

Και εφόσον είχα πάει για ρεπορτάζ, ε, δεν έπρεπε να τα δοκιμάσω όλα; Σχεδόν τα κατάφερα. Τα πάντα λαχταριστά και πεντανόστιμα, όπως ακριβώς δείχνουν και όπως τα περίμενα. 

Η Μαρίνα, γραμματέας επί 17 χρόνια, πάντα έφτιαχνε γλυκά, αλλά μόνο στο σπίτι και μόνο για τους φίλους της. Εκείνοι, λοιπόν, την παρότρυναν να κάνει στροφή στην καριέρα της. Και μόλις της δόθηκε η ευκαιρία, δεν δίστασε!

Οι αγνές πρώτες ύλες, όπως βούτυρο αγελάδος, ελβετική σοκολάτα Calleabaut, αλεύρι καλής ποιότητας δεν αφήνουν χώρο στα συντηρητικά, ούτε και στα έτοιμα μείγματα του εμπορίου. Το μυστικό για φρέσκα γλυκά είναι «σπιτικές» (σε ποσότητα) δόσεις και η καθημερινή παραγωγή.

Εχει φαντασία, όρεξη για δουλειά και αγαπά εξίσου όλα τα μικρά δημιουργήματά της. «Αν μου έλεγαν να κάνω μόνο cupcakes δε θα το έκανα, μου αρέσει η ποικιλία», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι δουλεύει πολύ με παραγγελίες. 

Ποια είναι τα Best sellers; Cupcakes και macaron λεμόνι. Και μία συμβουλή για cupcake από την Μαρίνα: αν δεν τα φάτε άμεσα και τα βάλετε στο ψυγείο, βγάλτε τα λίγη ώρα πριν για να μαλακώσουν, αλλιώς θα είναι σκληρά.

Ελ. Βενιζέλου 40 και Λ. Πηγής, Μελίσσια, τηλ.  210 8105 523, fax. 211 8006 270

e-mail. marina.spiridaki@petitsgateaux.gr, και ιστόσελίδα www.petitsgateaux.gr

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 12.00 με 22.00, Τρίτη με Κυριακή (και γιορτές 10.00 με 22.00)



Παντοπωλείο περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Απλά τέλεια!!! | 08/02/2012 10:01
    Είναι τέλεια όπως τα γράψατε, αλλά εγώ μόλις μπήκα μέσα μου θύμισε ζαχαροπλαστείο από παραμύθι!!!
    Δημητρης
    απάντηση30
     
     
    MAGEIA | 01/02/2012 21:24
    Life is uncertain.Eat petits gateaux first ;)
    lilikoi
    απάντηση40
     
     
    To agapimeno mu magazaki | 01/02/2012 13:41
    μένω στα μελίσσια.. ξέρω την μαρίνα πολύ καλά.. το μαγαζάκι της είναι σαν κουκλόσπιτο .. η όπως περιγράφετε το σπίτι της κακιάς μάγισας στο παραμύθι χάνσελ
    Illy
    απάντηση40
     
     
    Καταπληκτικό | 30/01/2012 15:03
    Τέλειες γεύσεις, πρωτότυπες, φτιαγμένες με μεράκι. Δοκιμάστε το κεικ καρότου, και τα μικρά μπισκοτένια σοκολατάκια. Και μπορείτε να πάρετε και πολύ μικρές ποσότητες.
    choco
    απάντηση60