Η 19 μηνών Γιόννα είναι οπαδός των γλυκών, η μαμά της όμως, η Κέλλυ, βρήκε μια πιο υγιεινή εναλλακτική.
{{{ moto }}}
Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. ολικής άλεσης, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. βρόμη
½ φλ. σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 φλ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βρόμη και τις σταφίδες.

2.Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, το αβγό και την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3.Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα φτιάχνοντας δισκάκια διαμέτρου περίπου 5 εκ. Φροντίζουμε να έχουν μια απόσταση περίπου 2 εκ. μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε σε σχάρα για άλλα 5 ώστε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία.

Στον φούρνο σε 30 λεπτά!