Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την πορεία της διαπραγμάτευσης, πάνω στα εργασιακά και το ρόλο του ΔΝΤ, αλλά και για τα σενάρια εκλογών και συνεργασιών με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, πλην της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. {{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγμάτευση στα εργασιακά


«Θα υπάρξει ένας συμβιβασμός και σε αυτά τα ζητήματα, τέτοιος όμως, που να μη μας πάει πίσω από το κοινωνικό μας κεκτημένο.

Προβλέπω ότι σε ζητήματα αρχών, δεν θα πάμε πίσω Αν εκεί υπάρξει εμπλοκή θα δούμε πως θα το διευθετήσουμε. Το ΔΝΤ, είναι ένας οργανισμός ο οποίος, θα προσδιορίσει τη στάση του, που δεν την έχει ακόμη προσδιορίσει, κυρίως αναφορικά με το θέμα της ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους».

Για εκλογές και συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ

«Δεν υπάρχουν ούτε στη σκέψη μας ούτε στο σχεδιασμό μας τέτοιες προοπτικές. Θα πρόσθετε σε μια πολλή κρίσιμη στιγμή για όλη την Ευρώπη και σε μια πολλή κρίσιμη στιγμή στο γεωπολιτικό πεδίο, να μπούμε σε μια αστάθεια.

Έχουμε από τη μία μεριά την Αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κάθε στιγμή και κάθε ώρα, ζητάει να πάμε σε εκλογές, δεν το ακούω αυτό από άλλες πλευρές. Εάν κάποια κόμματα επιλέξουν να στηρίξουν, μια προσπάθεια, αυτά τα κόμματα, βλέπουν μάλλον ως εμπλοκή για τη χώρα, το να πάμε σε διαδικασία εκλογικών αναμετρήσεων. Η συγκεκριμένη τοποθέτησή τους, νομίζω ότι μπορεί να προσδιορίσει και τη στάση τους. Αναμένουμε λοιπόν τη στάση και των άλλων πολιτικών δυνάμεων».