από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 

Αρ. Μπαλτάς: «Το ράγισμα είναι καλύτερο από το σπάσιμο»

«Θα δρομολογηθούν κομματικές διαδικασίες»
Αρ. Μπαλτάς: «Το ράγισμα είναι καλύτερο από το σπάσιμο»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου o Αριστείδης Μπαλτάς, μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη
Συνέντευξη Αρ. Μπαλτά


Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να αρχίσουν να δρομολογούνται οι κομματικές διαδικασίες . Θα δούμε μετά το τέλος Αυγούστου , τώρα είναι πάρα πολύ πυκνά τα πράγματα, τι θα κάνουμε, με συνέδριο του κόμματος, ώστε τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν .

Το ράγισμα είναι καλύτερο από το σπάσιμο . Υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στην κατανόηση της νέας κατάστασης και χρειάζεται να κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε τις διαφορετικές αυτές ταχύτητες , να τις προσπαθήσουμε να τις κάνουμε να συγκλίνουν. Δεν είναι το πρόβλημά μου κάποια «όχι» σε ψηφοφορίες της Βουλής , οι σύντροφοι που έχουν αυτό το «όχι» , είναι σε μια τροχιά κατανόησης του προβλήματος .

Εκεί που βάζω εγώ ένα θέμα , το οποίο για μένα είναι ακατανόητο , είναι υπουργοί της κυβέρνησης, να μην εξουσιοδοτούν τον πρωθυπουργό, να διαπραγματευτεί .

Εκεί είναι το πρόβλημα το βασικό . Διότι, η μη εξουσιοδότηση , σημαίνει αποποίηση ευθύνης .»

-Με την αποδοχή μνημονιακών πολιτικών , μήπως αρχίζει σιγά σιγά η ενσωμάτωση στο υπάρχον σύστημα, αυτό που μάς κυβέρνησε σαράντα χρόνια και μας έφερε εδώ που μας έφερε;

«Εγγυήσεις για το μέλλον δεν μπορούμε να δώσουμε σε κανέναν . Αυτό που μπορούμε να πούμε όμως, είναι ότι η κυβέρνηση, υπό την παρούσα της μορφή , είναι κάθετα αντίθετη σε τέτοιες διαδικασίες ενσωμάτωσης .

Σκεφτείτε ένα τελείως καινούργιο φαινόμενο, όπου μια μορφή της κυβέρνησης οφείλει να εφαρμόσει κάποια επώδυνα μέτρα κι άλλη μορφή της κυβέρνησης να προσπαθεί να αποτρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτών των μέτρων, κατά το δυνατόν στοχευμένα. Αυτό είναι τελείως πρωτότυπο και είμαστε αναγκασμένοι να εφεύρουμε τρόπους να κάνουμε και τα δύο.»

-Παραμονή στην εξουσία ακόμα και εν μέσω επαχθών μνημονίων; Αυτό είναι μια αριστερή αντίληψη για την διαχείριση της εξουσίας;

«Για μένα είναι μονόδρομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα . Η σοσιαλδημοκρατία και σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη , βρίσκονται σε διαδικασίες εσωτερικής αναζήτησης .

Υπάρχουν ισχυρές πλέον μειοψηφίες και δημόσια εκφρασμένες στα κόμματα αυτά , που ζητούν μια άλλη πορεία για την Ευρώπη. Συμμαχία με τέτοιες δυνάμεις είναι απολύτως εφικτή κι επιθυμητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πάψουμε να έχουμε την ταυτότητα, που έχουμε.»

Για τις κενές θέσεις στα σχολεία

«Κάποιες από αυτές καλύπτονται από προγράμματα ΕΣΠΑ, υπό κάποιες ειδικές κατηγορίες διδασκόντων, κάποιες λίγες καλύπτονται από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μια γενικότερη συζήτηση επί κλίμακας κυβέρνησης , κατανομής των λίγων, αυτή τη στιγμή κι ελπίζουμε περισσότερων, σύντομα, πιστώσεων, ώστε να πάνε σε τέτοιου τύπου ελλήψεις.

Είναι τραγικό προφανώς, να μην υπάρχουν δάσκαλοι για τα σχολεία.»ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΤΡΑΓΙΚΟΣ | 24/07/2015 13:51
  Είστε υπουργός κύριε, αν δεν το έχετε καταλάβει σε λιγότερο απο 40 μέρες ανοίγουν τα σχολεία και δεν έχουν βγάλει καν την εγκύκλιο αναπληρωτών , έχουν πάνω απο 25000 κενα και δεν ειναι ικανοί να τα καλύψουν. απο διαπιστώσεις χορτάσαμε τα ξέρουμε καλύτερα απο εσάς τα προβλήματα .. βρείτε πιστώσεις να πάρετε δασκάλους αλλιώς παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε ...
  Μιχάλης
  απάντηση30
   
αρχείο εκπομπών
συνεντεύξεις