Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με τους μετανάστες. {{{ audio1 }}}

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη ο Κ.Καραγκούνης τόνισε: «Είναι δυνατόν ο κ. Πανούσης να μη γνώριζε, όταν βλέπω ότι το έγγραφο αυτό έχει κοινοποίηση στον ίδιο, στο ΥΠΕΞ, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στους συνοριοφύλακες στον Έβρο, παντού; Το ήξεραν οι πάντες και δεν το ήξερε ο κ. Πανούσης;»

O Κώστας Καραγκούνης συνεχίζει:

«Φαντάζομαι, βγαίνει το απόγευμα και δημοσιογραφικά προκύπτει ότι το ήξερε από νωρίς. Έκπληκτος μαθαίνει αργά το βράδυ ή το πρωί ότι δεν το ήξερε; Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός το έγγραφο;

» Και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που μαθαίνουμε ότι μετά από ένα μήνα δεν έχει πάρει τις αρμοδιότητες, επί του συγκεκριμένου εγγράφου επιβεβαιώνει ότι είναι η πολιτική που έχει προκύψει από παλαιότερα έγγραφα; Αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και του κ. Πανούση, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, διότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των λαθρομεταναστών.

» Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η διάσταση και η κυρία Χριστοδουλοπούλου να λέει ότι θα γίνει έτσι η νέα μεταναστευτική πολιτική και ο υπουργός, ο κ. Πανούσης, να μη γνωρίζει τίποτα. Δεν υπάρχει συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα; Καθένας κάνει ό,τι θέλει; Το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι ένα θέμα που σταματά σήμερα. Απασχολεί διαρκώς και θα πρέπει να μας πουν ποια είναι η πολιτική τους, η νέα τους λογική.

» Διότι με αυτά που γνωρίζουμε και τα έγγραφα που έχουν παρουσιάσει και τα πράγματα που έχουν εξαγγείλει, αλλάζει τελείως η μεταναστευτική πολιτική. Και επιτρέψτε μου να πω: δεν ξέρω αν αυτό έχει επιρροή και στη λειτουργία του Σένγκεν, διότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από το εξωτερικό που λένε ότι αυτό καταργεί ουσιαστικά τη Συνθήκη του Σένγκεν και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.»