Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ο υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε τους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το ενδεχόμενο εκλογών.{{{ audio1 }}}

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Η χώρα είναι όρθια, γιατί άντεξε το ΠΑΣΟΚ. Η αρχή της μεγάλης πολιτικής περιπέτειας του ΠΑΣΟΚ είναι η ολέθρια απόφαση να πάρουμε το Μάιο του 2010 ένα βάρος που δεν ήταν μόνο δικό μας. Αυτό είναι πανθομολογούμενο, ότι δεν ήταν υποχρεωμένο το ΠΑΣΟΚ να πάρει μόνο του το κόστος. Οι εκλογές τώρα έχουν κόστος. Και είναι ώρα οι πολίτες να το μάθουν. Σας λέω ότι της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένης, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ κτλ., που επέβαλαν επιμόνως διπλές εκλογές το 2012 συμποσούται αυτή η περιπέτεια σε κάτι περισσότερο από 20 δις. Το λέω επίσημα και μπορώ να το αποδείξω. Εννοώ τον όλεθρο στα ασφαλιστικά ταμεία όχι από το PSI, αλλά από την ανυπακοή των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΙΚΑ έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο σήμερα, διότι άκουσε τις οδηγίες Κουτρουμάνη και Βενιζέλου και όλα τα άλλα ταμεία προτίμησαν τότε να ακούσουν τον τότε τομεάρχη εργασίας της Ν.Δ., τον κ. Νικολόπουλο, και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ιδιότητα είχε ο κ. Νικολόπουλος τότε και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονταν ποιος θα πει τους πιο ακραίους χαρακτηρισμούς τότε για τον κ. Βενιζέλο. «Ψεύτη, κλέφτη» κτλ. Αποτέλεσμα; Απώλεια δις για τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι από το PSI.

Υπάρχουν και τα 11 δις, που λόγω της δραματικής αλλαγής των δημοσιονομικών δεδομένων και των δεδομένων στη βιωσιμότητα του χρέους μέσα στο 2012, λόγω των διπλών εκλογών, σας θυμίζω ότι τα 11 δις που ήταν τότε μαξιλάρι και ψάχνουμε να το βρούμε τώρα στο ΤΧΣ τα δώσαμε τότε για να αγοράσουμε χρέος το 2040. Είναι πολύ μεγάλος ο λογαριασμός.

Δεν φοβάμαι τίποτα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να σπέρνει φόβο στους πολίτες, αλλά και κανένας δεν έχει δικαίωμα να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών (σ.σ.: ερωτηθείς για τα περί φόβων απώλειας καταθέσεων, σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ). Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα την προσπάθειά του, για να αξιώνει σεβασμό από όλους τους άλλους. Πρέπει να μιλήσει πολύ καθαρά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και δεν βλέπω πολλούς να είναι πρόθυμοι να μιλήσουν, διότι όλοι θέλουν να στρογγυλεύουν και να είναι ευχάριστοι και αρεστοί. Και τρίτον, πηγαίνοντας σε όποια συνεδριακή διαδικασία, πρέπει να ενισχύσουμε το ρόλο της βάσης. Πρέπει να έχει κινηματικό χαρακτήρα. Αυτό είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε αυτό. Πρέπει να μετακινηθούμε λίγο από την ιστορία της κορυφής.»