Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την Κεντροαριστερά.{{{ audio1 }}}

Για την παρουσία της στην εκδήλωση του Σπ. Λυκούδη, την Κεντροαριστερά και τη ΔΗΜΑΡ

«Δεν έρχεται σε αντίθεση το ένα με το άλλο, σύμφωνα με τη δική μου λογική. Ο κ. Λυκούδης έχει κάνει μια νέα πολιτική κίνηση και θεωρώ ότι οι πολιτικές κινήσεις και τα κόμματα που εγγράφονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς θα πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους. Να έχουν τουλάχιστον ανοιχτή τη δίοδο επικοινωνίας και αυτό ήθελε να δηλώσει η παρουσία μου, από την πλευρά μου. Και από άλλους πρώην συντρόφους μου που έχουν στελεχώσει την κίνηση αυτή, διότι η πρότασή τους ήταν η ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς χωρίς προνομιακή κατεύθυνση σε επίπεδο συμμαχιών, κάτι το οποίο θεωρώ ελλιπή πρόταση, γιατί πρέπει να λες πού κατευθύνεσαι. Δεν έχω καταλάβει ότι είναι πιο κοντά προς τη Ν.Δ. που είναι ο βασικός κορμός της κυβέρνησης αυτής σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος αυτός μπορεί να ανασυγκροτηθεί στη βάση μιας δικής του πολιτικής γραμμής και στη βάση αυτή θα επιλέξει, μόνος του, και τις συμμαχίες.

Έχει φανεί στα πολιτικά πράγματα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, ότι βασικά θα έχουμε να κάνουμε με δύο μονομάχους. Από τη μία πλευρά, τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει προγραμματικά – και αυτό είναι το κύριο – να συγκλίνει προς την Αριστερά και θα έλεγα ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν και άλλες κινήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι να τα βρουν. Αλλά βέβαια, πρέπει να θέλει η νύφη και ο γαμπρός. Γιατί αν δεν θέλουν, δεν έχει σημασία να επαναλαμβάνεται η πρόταση χωρίς αντικείμενο»