Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Ντινόπουλου και την Περιφέρεια Αττικής.{{{ audio1 }}}

Για τη διαμάχη Ντινόπουλου-Μητσοτάκη

«Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση έγινε με όρους που δεν μπορώ να καταλάβω, όταν έχουμε ένα τμήμα της Πολιτείας, δηλαδή την Περιφέρεια Αττικής και όχι ένα συνδικαλιστικό όργανο, και την ηγεσία της να δίνει εντολή στους δημοσίους λειτουργούς να μην εφαρμόσουν νόμο της Πολιτείας. Εκεί, ξεφεύγουμε από το περιεχόμενο του νόμου. Αν θέλετε, για το νόμο περί αξιολόγησης, να εκφράσω κι εγώ αποκλίνουσες απόψεις. Αλλά αυτό, είναι απολύτως δευτερεύον ή τριτεύον, όταν λέμε ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος της Πολιτείας. Και εκεί, δεν σηκώνει ούτε ειρωνείες ούτε αστειάκια για το με ποιον είμαστε από τους δύο… Σε ένα αστικό κόμμα, όπως εμείς, που είναι η ουσία και ο πυρήνας μας η ευταξία, η ευνομία και η αίσθηση του δικαίου στην κοινωνία, είναι δυνατόν να αφήνουμε υπόνοιες ότι μπορεί κάτι τέτοιο να μην ισχύσει; Επομένως, πρέπει οι ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και δημόσιες παρατηρήσεις για σοβαρά θέματα να είναι προσεκτικές. Και η εφαρμογή του νόμου είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα»

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή. Υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτό: πρώτον, ότι η οικονομία το επιβάλλει και κυρίως το γεγονός ότι θα έχει, βάσει του σχεδιασμού που εξελίσσεται, ξεκινήσει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος. Το πιστεύω βαθύτατα λοιπόν. Η Βουλή δεν θα παρασυρθεί σε ένα θεσμικό εκβιασμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα εργαλειοποιήσουμε την εκλογή ΠτΔ για να σύρουμε τη χώρα σε εκλογές, διότι το διακύβευμα θα είναι πολύ μεγάλο. Δεν μπορώ να διανοηθώ βουλευτές που θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη για να τιναχθεί στον αέρα η διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας. Είναι βαριά η ευθύνη… […]

Δεν πρόκειται να μπω σε ονοματολογία, αλλά αυτό που αισθάνομαι και επιθυμώ – και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα – είναι να έχουμε πρόεδρο από το χώρο της κεντροδεξιάς, διότι υπάρχουν προσωπικότητες γενικής αποδοχής και αυξημένου κύρους που μπορούν με επιτυχία να επιτελέσουν τα καθήκοντα του Προέδρου.»

Για την Περιφέρεια Αττικής και τις φήμες περί κλεισίματος των ΧΥΤΑ της Αθήνας

«Μέχρι τώρα ήξερα ότι η κυρία Δούρου, μπροστά στο καυτό ζήτημα του τι θα γίνει με τα σκουπίδια, έλεγε ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα σκουπίδια και να τον κάνουμε εθνικό, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι θα χάναμε πάρα πολύ χρόνο, ενώ δεν τον έχουμε, γιατί Φυλή και ΧΥΤΑ έχουν φτάσει στα όριά τους. Τώρα, ακούω ότι πάμε σε υπερ-εθνικό σχεδιασμό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει, διότι αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορούμε να μιλάμε για αστεία.»

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις εθνικές εκλογές

«Θα είμαι παρών στην πρώτη μάχη της εκλογικής μάχης που θα δοθεί, όποτε δοθεί, όπως ήμουν από τη στιγμή που αποφάσισα από τη διπλωματία να περάσω στην πολιτική. Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα της απολύτου αρμοδιότητας του προέδρου του κόμματος…»