Ενας ακόμα καλεσμένος στη μεγάλη αλυσίδα των συνεργασιών με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου και τοgroupτου Γιώργου Φακανά. {{{ moto }}}

ΟMike Stern, ο βραβευμένος μεGrammyκιθαρίστας τωνBlood Sweat and Tears,Steps Ahead,Miles Davisκλπ, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μαζί με το Yiorgos Fakanas Group, κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά και κομμάτια από τονέοcd Acrobatτου Γιώργου Φακανά στο οποίο συμμετέχει.
ΟMike Stern, με μία 30ετή καριέρα, με μία τεράστια δισκογραφία και με4 βραβεία Grammy,έχει καθιερωθεί σαν έναν από τους κορυφαίους jazz καιjazz-fusionκιθαρίστες και συνθέτες της γενιάς του.
Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 22 χρονών, με το θρυλικό group τωνBlood Sweat & Tearsκαι στη συνέχεια με τονBilly Cobham.
Στη συνέχεια συνεργάζεται με τον θρυλικόMiles Davis. Με τοgroupτουMiles,παίζει και ηχογραφεί με:MarcusMiller, Al Foster, Bill Evans, Mino Cinelu.
Το 1985 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Neesh» και κατόπιν το «Upside Downside» με τουςJaco Pastorius, David Sanborn, Mark Egan, DaveWeckl, Mitch Forman και Steve Jordan.
Γίνεται μέλος του κουιντέτου τουMichaelBreckerενώ αργότερα παίζει στο θρυλικό groupτωνSteps Ahead, με τον Mike Manieri,Michael Brecker, Darryl Jones καιSteve Smith.
Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει μία πλειάδα απόcdsστα οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι μουσικοί του κόσμου, πολλά από τα οποία έχουν διεκδικήσει και έχουν βραβευτεί μεGrammy(«Time in Place», «Jigsav» «Odds and Evens», «Standards and other songs» ,»Is what it is», «Between the Lines».,«Voices»,«Who let the catsout»,Big Neighborhood,All over the placeκαιEclectic).
Με τον Γιώργο Φακανά συνεργάστηκε για πρώτη φορά παίζονταςliveτο 2003, ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τουSternστοcd Dominoπου κυκλοφόρησε το 2005.
Η μουσική τουcdπαρουσιάζεται ζωντανά με τοMike Sternκαι τοBob Franceschiniστο «Φεστιβάλ Δημήτρεια» στη Θεσσαλονίκη.
Τοcd Acrobatείναι η πιο πρόσφατη συνεργασία τουMike Sternμε το Γιώργο Φακανά.

Μέρος αυτού τουcdκαθώς και κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία τουStern, θα παρακολουθήσουμε σε δύο εκπληκτικές συναυλίες στο ΑθηνάLive.

Παίζουν:Mike Stern(guitar), Τάκης Πατερέλης (sax),Sam Marlieri(sax), Μάρκος Χαιδεμένος (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums).
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ.
και Σάββατο 6Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30μ.μ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝMIKE STERN: ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30μ.μ.
ΑΘΗΝΑ΄ Live
Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Μοσχάτου- Ν. Φαλήρου.
Τηλ. 210 4813605 και 210 4819355