Στον όγδοο χρόνο συνεργασίας του με τη φιλανθρωπική οργάνωση Unicef, ο οίκος μόδας Gucci παρουσιάζει μία νέα έκδοχη της «Gucci for UNICEF» τσάντας. Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο οίκος θα δωρίσει το 25% της λιανικής τιμής στα προγράμματα εκπαίδευσης της οργάνωσης. Η δωρεά του Gucci από τις πωλήσεις της τσάντας «Gucci Nice» θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες «Schools for Africa» και «Schools for Asia», οι οποίες στοχεύουν στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε εκατομμύρια ευάλωτα παιδιά.

Η δημιουργική διευθύντρια του ιταλικού οίκου, Φρίντα Τζιανίνι, τίμησε την πολύχρονη συνεργασία με τη Unicef, σχεδιάζοντας η ίδια αυτήν την αποκλειστική εκδοχή της συμβολικής τσάντα Gucci, ενώ χρησιμοποίησε ροζ Guccissima δέρμα. Εμπνευσμένη από τη χαλαρή διάθεση της νότιας γαλλικής ακτής, η «Gucci Nice» περιλαμβάνει και λεπτομέρειες από σπιρούνια στο χερούλι, αντικείμενο που αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της ιππευτικής παράδοσης του οίκου.

«Είναι το τελευταίο κλασικό σχέδιο που αφιερώσαμε στη δουλειά της Unicef, βοηθώντας έτσι μη προνομιούχα παιδιά που διαφορετικά ίσως να μην είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο. Στον Gucci πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή είναι παντοτινή. Είδα προσωπικά τη δουλειά της Unicef στο Μαλάουι και αυτό άλλαξε την προοπτική μου για πάντα» δήλωσε η Τζιανίνι.

Η τσάντα «Gucci for UNICEF» θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις μπουτίκ του οίκου παγκοσμίως μέχρι και τις 31 Μαΐου του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.