Το αμερικάνικο στούντιο Superfab ειδικεύεται στις ψηφιακές κατασκευές και είναι αυτό που σχεδίασε τα ξύλινα, πολυλειτουργικά έπιπλα Standing Landing για τα γραφεία της Airbnb στο Πόρτλαντ. 

*ID. Πρόκειται για ένα χώρο εργασίας και ένα σημείο συνάντησης με αποθηκευτικούς χώρους (οι οποίοι κλειδώνουν) και ενσωματωμένη παροχή ρεύματος. Η ιδέα αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού της Airbnb με έμφαση στην οικονομική κατασκευή και επιλογή υλικών αλλά και στην γρήγορη παραγωγή του.

*ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ. Σε αυτό το περιβάλλον εργασίας που παραπέμπει  σε σπιτικό σκηνικό τα Standing Landings αναλαμβάνουν το ρόλο της βάσης – όπως η σκηνή για τους εκδρομείς. Πρόκειται για ένα νέο είδος επίπλου που προσαρμόζεται στη νέα οργανωτική δομή  του εργασιακού μοντέλου που προάγει την άνεση και την οικεία ατμόσφαιρα για τους εργαζόμενους αφήνοντας πίσω την αυστηρότητα των μέχρι τώρα «σοβαρών» επιχειρήσεων. Μια ευφυής κατασκευή που εξασφαλίζει παράλληλα σταθερότητα και ευελιξία.

 

*ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.  Η ανάπτυξη ενός κομματιού χωρίς ένα προηγούμενο «πατρόν» απαιτεί μια σειρά δοκιμών και πειραματισμών. Μέσα σε 5 εβδομάδες παράχθηκαν συνολικά τέσσερα πρωτότυπα με την παρέμβαση και συμβολή τόσο της σχεδιαστικής ομάδας όσο και αρχιτεκτόνων, μαραγκών και όλων όσων εμπλέκονταν σε αυτό το project. Όταν όλες οι πλευρές θεώρησαν ότι το Standing Landing ανταποκρίνεται σε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, η κατασκευαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε.    

 

Airbnb, Πόρτλαντ: Σαν στο σπίτι σας

Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Airbnb φιλοξενεί 200 άτομα σε ένα χώρο στο παλιό κτίριο Blagen Block τον οποίο ανακαίνισε η σχεδιαστική ομάδα της εταιρείας σε συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές και κατασκευαστές – The Good Mod, Phloem, Nk Build.   

 

Με αναφορά το μότο της Airbnb, «δημιούργησε ένα κόσμο όπου μπορείς να ανήκεις παντού», η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού δημιούργησε γωνιές για διαφορετικές εκδοχές εργασιακής δραστηριότητας όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να στέκονται και να συζητούν, να τριγυρνούν στο σαλόνι, να κάθονται σε ένα παραδοσιακό γραφείο ή ακόμη και να επιλέγουν να εργαστούν σε φωτεινές ή πιο σκοτεινές περιοχές ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.