Επίθεση κατά της διαιτησίας του αγώνα έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote, μετά τη λήξη την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό.

Ο έλληνας τεχνικός ερωτούμενος για τα αίτια της ήττα, τόνισε:

«Ρωτήστε τους διαιτητές να σας πουν τι έγινε στο παιχνίδι. Εκείνοι καθόρισαν την εξέλιξη του ματς. Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία, όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε σήμερα ο Παναθηναϊκός».

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο κόουτς Σφαιρόπουλος τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο ότι το έκρινε η διαιτησία. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός στην 1η περίοδο έβαλε μόνο δύο διποντα. Για 4-5 λεπτά δεν μπορούσε να σκοράρει.

Η διαιτησία τον έστελνε στις βολές και τον κρατούσε στο ματς. Αυτό έγινε και στη 2η περίοδο. Ο ΜακΛίν είχε 3 φάουλ στην 2η περίοδο, ο Μιλουτίνοφ 3φ. στο ημίχρονο. Φόρτωσαν τους ψηλούς μας με φάουλ. Όσο αντέχαμε κρατούσαμε.

Στην 3η περίοδο είδαμε και τον κύριο Πηλοϊδη να μπαίνει στη συνισταμένη, εκτός απο τον Αναστόπουλο και τον Παναγιώτου. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά, με τη διαιτησία να σφυρίζει με διαφορετικά κριτήρια.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Έβαλε 2-3 σουτ. Λογικό είναι ότι όταν έχει τη βοήθεια της διαιτησίας θα βρει ρυθμό. Όταν πήρε τη διαφορά, η διαιτησία σφύριξε 2-3 φορές υπέρ του Ολυμπιακού, για να ισορροπήσει αυτά που έλεγε πιο πριν».