Πως συνδέεται ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος με τη δόξα του Παναθηναϊκού Τάκη Λουκανίδη, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης με τον ανεπανάληπτο παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου, ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος με την ένδοξη «σαΐτα» της ΑΕΚ Χρήστο Αρδίζογλου, ο ζωγράφος Αλέξανδρος Βακιρτζής με τον δαντελένιο πρώην πράσινο άσο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Η απάντηση θα δοθεί στην εκδήλωση με τίτλο «Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς» που διοργανώνεται τη Δευτέρα 28 Απρίλη, ώρα 7,00μμ, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) , Παύλου Μπακογιάννη 40 και Πλαταιών, στα Βριλήσσια από την τοπική δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη».

Στην εκδήλωση – συζήτηση θα παρέμβουν εκτός των προαναφερθέντων οι Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντσικ, Νίκος Σαργκάνης και άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.
Στην εκδήλωση που συντονίζει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης. θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής των Παπαϊωάννου Μαρίας, Βακιρτζή Αλέξανδρου και Οικονομίδη Νίκου.