Στην παγωμένη Μόσχα ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και έφυγε με την νίκη. Στο παγωμένο Χάρκιβ; Οι ερυθρόλευκοι μετά τους μείον 15 βαθμούς στον αγώνα με την Ρουμπίν, δεν ασχολούνται με τους μείον 9 βαθμούς που θα επικρατούν στις 20.00 που θα ξεκινήσει το παιχνίδι με την Μέταλιστ (ΑΝΤ1). Περισσότερο φοβούνται την επίθεση της ουκρανικής ομάδας η οποία έχει σημειώσει 27 γκολ σε 9 παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα υπολογίζουν να εκμεταλλευθούν τις αμυντικές της αδυναμίες.
Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι φοβούνται την εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού. Ωστόσο κατά βάθος ονειρεύονται ακόμη και συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης. «Η Μέταλιστ είναι η εθνική Λατινικής Αμερικής συν τον Ουκρανό τερματοφύλακα Γκοριάινοφ. Παρότι ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος αντίπαλος,μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό. Οι παίκτες της είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί. Ποντάρω στην πρόκρισή της σε ποσοστό 55-45%. Τη θεωρώ πρώτο φαβορί να αγωνισθεί στον τελικό μετά τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ και την Σίτι» έγραψε ο δημοσιογράφοςΚονσταντίν Γκένιτς.
Ανάλογες εκτιμήσεις κάνει το σύνολο του ουκρανικού Τύπου, ο οποίος έχει συνδέσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μέταλιστ με διάφορες επετείους. Στις 23 Φεβρουαρίου που απέκλεισε την Σάλτσμπουργ,η νίκη αφιερώθηκε στους άνδρες της Ουκρανίας καθώς διατηρούνται τα σοβιετικά έθιμα που θέλουν την ημέρα ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού να γιορτάζεται η ημέρα του άνδρα. Σήμερα που παγκοσμίως γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας, ο τοπικός Τύπος καλεί την Μέταλιστ να κάνει το καλύτερο δυνατό δώρο στις όμορφες Ουκρανέζες. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν ότι ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι στις 9 Μαίου που οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες γιορτάζουν την ημέρα της νίκης επί της χιτλερικής Γερμανίαςπαροτρύνοντας τηνΜέταλιστ να ετοιμάσει ένα ακόμη δώρο για τους βετεράνους του πολέμου.
Κατά τον προπονητή της Μέταλιστ κ. Μίρον Μάρκεβιτςη μάχη με τον Ολυμπιακό θα κριθεί στο κέντρο του γηπέδου εκεί όπου ο ίδιος πιστεύει ότι υπερέχειη ομάδα του. «Δεν λένε τυχαία ότι όποιος κερδίσει τη μεσαία γραμμή κερδίζει και το παιχνίδι. Το ίδιο θα συμβεί και το βράδυ της Πέμπτης» δήλωσε.
Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδεγνωρίζει ότι οι πέντε Αργεντινοί και οι τέσσερις Βραζιλιάνοι που συνήθως ξεκινάνε στην αρχική ενδεκάδα της Μέταλιστ δίνουν έναν τρελό ρυθμό στο παιχνίδι της. Ωστόσο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε φέτος δύο φορές την ταχύτατη Αρσεναλκάνοντας το παιχνίδι του και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Γιατί να φοβηθεί την Μέταλιστ. Αν επιβάλει το δικό του παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, αργά ή γρήγορα θα αναζητήσει το λάθος στην αμυντική γραμμή της ουκρανικής ομάδας που δεν είναι απροσπέλαστη.
Το πιθανότερο είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού στο Χάρκιβ θα παρατάξει δέκα από τους έντεκα παίκτες που νίκησαν τη Ρουμπίν στη Μόσχα συν τονΑβραάμ Παπαδόπουλοπου απουσίασε από εκείνο το παιχνίδι λόγω τιμωρίας. Πιθανότερη ενδεκάδα:Μέγιερι,Τοροσίδης,Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος,Μαρκάνο,Μανιάτης,Ορμπάιθ,Μακούν,Χολέβας,Τζιμπούρ,Μιραλάς.